• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 24 de mayo de 2021

Gest de germanor a Tarragona

La comunitat de Guinea Equatorial de Tarragona no oblida als seus compatriotes afectats per l'explosió del mes de març

Els compatriotes de Guinea Equatorial dels barris de Tarragona, conjuntament amb el P. Francesc Xammar i el P. Clemente Lucena, no han pogut mantenir-se aliens a la tragèdia que el passat 7 de març van sofrir els habitants de Bata després de l'explosió d'un arsenal militar a Guinea Equatorial que va provocar 98 morts i 615 ferits. És per això que primer, mitjançant l'oració, organitzant una eucaristia, el passat 18 d'abril, a la Catedral de Tarragona presidida per l'Arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, i segon, mitjançant la col·laboració econòmica, han recaptat amb esforç una petita ajuda; per col·laborar amb els seus germans que s'han vist afectats per l'explosió.

L'Arquebisbe Joan, durant l'homilia de la celebració litúrgica destacava:

"Avui, a més, tenim en les nostres ments i els nostres cors el record i l'oració per alguns compatriotes vostres morts fa poc més d'un mes en aquella terrible explosió esdevinguda en Bata, a Guinea Equatorial. Ens unim a la pena de les famílies colpejades per la mort i també als esforços de recuperació de totes aquelles persones que van resultar ferides, una bona part de les quals fins i tot no s'han alliberat de les seqüeles, ni de les cures mèdiques. Aquell diumenge, 7 de març, quatre terribles explosions en una base militar de la ciutat de Bata, la més poblada del país, van segar la vida a més d'un centenar de persones i van deixar ferides a més de 600. Va ser, és, una desgràcia, una tragèdia que ha requerit l'ajuda internacional, inclosa la que es va enviar l'Estat Espanyol, amb material i personal d'ajuda. Vosaltres, guineans que residiu aquí a Tarragona també us heu mobilitzat per a aportar el vostre granet de sorra i esteu recaptant ajuda econòmica per a enviar-la a Bata. (...) la solidaritat humana no es deté a l'hora de socórrer a la mateixa humanitat"

Mitjançant el P. Clemente, la comunitat de Guinea Equatorial ha demanat ajuda a la delegació diocesana de missions de Tarragona perquè aquesta trobi la manera de fer arribar la seva ajuda i és per això, que a través de OMP, i informant la delegació d'origen de la Missionera; la delegació de missions de Tarragona, ha contactat amb la Gmna. Susana Paños Vilches, natural de Jaca (Osca) i pertanyent a la Congregació de les Gmnes. de la Caritat de Santa Ana. La Gmna. Susana és la directora i responsable del Centre de Salut en la pròpia localitat de Bata.

Un cop hem pogut contactar amb ella, comparteix amb tots nosaltres aquestes paraules:

“Primer de tot, manifestar-li la meva alegria en rebre un missatge de la diòcesi de Tarragona, ja que els meus primers passos en la vida religiosa com a postulant van ser en Vilaseca (Tarragona) i segon agrair-los infinitament tot el bé que fan.

Gràcies també per pensar en nosaltres i valorar el nostre treball, transmeti-l'hi de la mateixa manera als sacerdots i als compatriotes de Guinea Equatorial a Tarragona.

Realment el viscut el set de març és esgarrifós i inoblidable, però Déu sempre es fa present en tot moment. Ja ho estàvem passant malament per la situació de la pandèmia (com el món sencer) desocupació, morts, augment de pobresa i més en una societat en la qual ja de per si hi ha una gran deficiència en mitjans sanitaris.

I és en aquests moments de tant de desconcert en el qual Déu torna a sorprendre'ns amb tanta generositat i solidaritat. GRÀCIES!!!!”

Aquí podeu veure un vídeo que mostra com les Gmna. Susana amb voluntaris preparan les bosses de menjar per a les víctimes de la tragèdia: