• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 14 de abril de 2014

Dos Papes " Missioners per vocació "

L'Església canonitza als papes Joan XXIII i Joan Pau II el mateix dia que se celebra a Espanya la Jornada de Vocacions Natives.


La Pasqua d'aquest any llueix de manera especial, dos "missioners per vocació, els papes Joan XXIII i Joan Pau, seran canonitzats el 27 d'abril, el mateix dia en què celebrem a Espanya la Jornada de les Vocacions Natives. Anem a aprofitar aquesta feliç coincidència.

Els sants Joan XXIII i Joan Pau II van manifestar una especial sensibilitat cap a l'obra missionera de l'Església, tal com ho mostren en les seves encícliques Princeps Pastorum , escrita per Joan XXIII el 1959, i Redemptoris Missio ( 1990 ) de Joan Pau II.




Tots dos van donar suport amb decisió l'Obra de Sant Pere Apòstol fomentant  cuidant i ajudant a les vocacions natives, veritable motor en el creixement de les comunitats cristianes en els territoris de Missió. El seu contacte amb les esglésies particulars els va ajudar a valorar la riquesa de les diverses cultures, on sorgeixen els evangelitzadors apropiats que transmeten la paraula de Déu als seus i els enriqueixen amb els sagraments. Consti aquí el nostre agraït homenatge.

També nosaltres hem d'apostar pel desenvolupament de les Vocacions Natives, són els que millor poden transmetre l'alegria de l'Evangeli en els seus propis pobles.

Joan XXIII: " arreu ens apressa la urgent necessitat de procurar la salvació de les ànimes en la millor forma possible ; arreu sorgeix l'anomenada " ajuda'ns ! "(Fets 16,9 ) que arriba a les nostres orelles" (PP, 3)


Joan Pau II:"En la diversitat de les cultures i la unitat fonamental de tota l'Església, el ministeri sacerdotal pot exercir ara de la manera més apte a la idiosincràsia de cada poble. Queda encara molt camí per recórrer perquè el conjunt de les diòcesis pugui disposar de suficients sacerdots autòctons, i la presència dels missioners estrangers és encara indispensable" ( Carta , 2)



Francisco: "Davant la temptació de les comunitats de tancar-se en si mateixes... la missio ad gentes testimonia profèticament que la vida de l'Església i de les Esglésies és missió, i és missió universal".