• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

domingo, 14 de diciembre de 2014

Notícies David i Blanca des d'Hondures

La Bona Notícia.

Ja fa un mes que vam arribar a Hondures, el mateix temps que vam passar junt amb l'Òscar i l'Adelaida ara farà tres anys. I tenim la sensació d'estar-ho vivint tot més a poc a poc, amb suavitat, amb delicadesa. S'agraeix poder distingir i apreciar els matisos de cada indret, de cada projecte, de cada persona. També tenim més temps per a reposar les impressions, i això ajuda a la reflexió i a minimitzar el risc de jutjar sense prudència, participar sense coneixement, o proposar sense raó. Hondures ens està donant una oportunitat per treballar la nostra honestedat en la missió. Ho veiem en els altres missioners: actuen pensant, pensen estimant, i estimen amb el seu gest. Sembla una obvietat, però les persones no sempre responem a aquest patró. Aquest es precisament un pensament que ens ha inspirat en una tasca que ens han encomanat recentment: La orientació pedagògica de la Campanya Infantil 2015. Aquest projecte es una gran pensada: L'església ofereix, a nivell nacional, tant a escoles públiques com a centres catòlics, una proposta educativa orientada a treballar amb els infants i joves un valor concret, al llarg de 7 setmanes, durant el curs. A través de dinàmiques, tallers i contes, adaptats segons les edats, els professors i educadors tenen l'oportunitat d'ensenyar, d'inspirar i de provocar la vivència de valors positius per a l'home i la societat. L'any passat es va treballar la responsabilitat, i el proper curs es parlarà de l'honestedat. El nostre estimat Bisbe Lluís, sempre s'ha encarregat d'aquest manual preliminar de presentació a mestres, i aquest any li donarem un cop de mà!
La nostra feina, en aquest sentit, es desenvolupar el concepte de l'honestedat i detectar altres valors complementaris que ajudin a l'aprenentatge i a facilitar als educadors la interiorització dels mateixos, per a que puguin ser referència també amb el seu exemple. Cada any, nous centres i escoles demanen a l'organització els materials per dur a terme aquesta campanya amb els seus infants, i és que s'ha convertit en una oportunitat molt interessant per introduir als nens i treballar amb els joves els valors positius que han de prevaldre al nostre entorn: la sinceritat, la tolerància, l'alegria, el perdó, el servei, o el respecte per la vida... tan necessari en aquesta societat!
Un reforç positiu enmig de situacions, molt cops frustrants, de pobresa, marginació, exclusió, bullyng entre els més petits i un llarg etcètera. I una mica d'esperança, en aquest sentit, pensem que pot anar bé per impulsar iniciatives personals i socials enriquidores, justes, positives, pacífiques. L'esperança s'ha d'estendre, aquest reforç positiu ha de tenir també un reflex en l'entorn adult.
La setmana passada, ens vam reunir amb els responsables dels mitjans de comunicació catòlics d'Hondures, en una jornada de revisió, formació i reflexió molt interessants. Tot i que els pressupostos en comunicació son molt reduïts, Mns. Rómulo Emiliani, bisbe auxiliar de San Pedro Sula, ens encoratjava a no deixar de difondre bones notícies que inspiressin al poble hondureny. I es que aquí, la premsa té certa tendència a prioritzar les noticies dolentes, les morboses o les decebedores  justificant-se en la demanda dels públics. I bé, per què no començar a ser pedagògics en les emissions radiofòniques també? Per què no sembrar coratge i ànims en cada lletra al diari? Per què no ser instruments de pau a cada programa televisiu? Els mitjans de comunicació social tenen a les seves mans una important tasca. Per això els mitjans catòlics hem de ser altaveu de les bones notícies, d'aquelles esperançadores, de les que animin, de les que inspirin, de les que contribueixin a l'enriquiment personal per ser agents  de valor en aquesta societat. 
Tot just ara, que comencem l'Advent, es un bon moment per reflexionar sobre com cadascun de nosaltres es altaveu de la Bona Notícia. I no podem ser-ho des d'un cristianisme apagat i pobre, ni des d'odis profunds cap aquell qui em va fer mal, ni des de la tristesa per veure tan poc amor i promeses fracassades. Joan el Baptista va ser altaveu en el desert... si el poguéssim entrevistar avui ens diria que no fou fàcil, però va abandonar la peresa i va mirar cap endavant, per que la Promesa de Déu, val la pena.
ARTICLE CATALUNYA CRISTIANA "LA BONA NOTICIA", 14-12-2014