• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 5 de enero de 2015

Carta als Reis d'Orient des d'Hondures

Estimats Savis d’Orient:

Aquest any, el David i jo hem rebut el vostre millor regal: 
Poder fer comunió amb els  petits de Deu a Hondures. I fer comunió ens ajuda a estar en sintonia amb tota l’Església Universal. Això significa tenir presents al cor de cadascú a la gent que pateix, a la gent que plora, a la gent que necessita de la Llum del Crist. Per això, aquest any la nostra missiva us demana quelcom especial:
Que no oblideu passar per les cases dels nostres dirigents polítics i autoritats, i els ajudeu a entendre que estan al servei de les persones que les han escollit, i que han de vetllar per la seva seguretat, la seva educació i el seu desenvolupament. 
Que passeu també per les cases d’aquells que no han entès que l’única riquesa eterna es l’amor, i que la pau es l’únic camí per a la convivència de la humanitat.
Esperem que tingueu temps també, de passar per allà on no hi ha respecte per la vida, i l’home es creu omnipotent. Potser algun dia descobreixen la força d’estimar i de servir a la vida, en l’espera de viure sempre en Crist. 
Visiteu també al nostre Papa Francesc, als nostres bisbes i a tots els nostres sacerdots i animeu-los a ser fidels al missatge de Crist en la seva vida, i sentin l’amor de Deu en els mes petits, els humils, els desprotegits.
No oblideu tampoc deixar la vostra empremta a les cases on no s’entén un Nadal sense regals i papers d’embolicar, per que Jesús no necessita ornamentació, i el seu missatge es el regal mes autèntic i fructífer.
Al costat de cada regal, deixeu a les famílies el do de la saviesa. No el que trobeu de rebaixes, sinó el do d’una saviesa que faci créixer units en l’amor, el respecte, la salut, el consell, la paciència,  la comprensió i la gràcia de Deu.
No us oblideu de passar per les congregacions de religiosos i d’equips de missió de tot el mon, per a que visquin també cercant ser Sants com ho es la Sagrada Família: acollidors, justos, impulsors, pacients, comprensius, animadors, incansables!
A les parròquies de cada barri i de cada ciutat, deixeu una miqueta d’ànims i de germanor per aprendre a descobrir en cada persona els dons que Deu li ha regalat, per poder continuar treballant en família pel Regne de Deu.
I per últim, us demanem que no us oblideu de cap nen al mon: Que tinguin sempre al seu costat persones que els estimin i els ajudin a créixer estimant els altres i aprenent que el tresor mes important es un cor tendre amb capacitat per acollir el missatge de Jesús.
Benvolguts savis d’Orient, permeteu-nos que us demanem un altre desig mes personal: Si passeu pel Bisbat de Trujillo a Hondures, deixeu-nos una loció anti-mosquits. Aquí els mosquits que més piquen son la vulnerabilitat, la violència,  la pobresa, i el desànim. Si trobeu alguna ben potent, poseu-ne dos containers. Si no en trobeu, regaleu-li molta salut al nostre Bisbe Lluís i als sacerdots i voluntaris de la Diòcesi, doncs la seva tasca alleuja i rebaixa la cremor de les picades.
Gracies per escoltar-nos,

Blanca & David
Hondures, 03 de Gener de 2015
(Inspirat en l’homilia de Mons. Lluís Solé i Fa, 
en la Solemnitat de la Sagrada Família, 28 de Desembre de 2014)