jueves, 1 de enero de 2015

Catequistas, gozosos de anunciar el Evangelio - 06 de Enero

El proper 6 de gener se celebra la Campanya de Catequistes Nadius i el dia del IEME (Instituto Español de Misiones Extranjeras). 

En aquesta ocasió sota el lema "Catequistas, gozosos de anunciar el Evangelio".

Sobre el lema
"L'alegria de l'Evangeli omple el cor i la vida dels quals es troben amb Jesús". No pot haver-hi Missió sense aquesta trobada profunda amb Jesucrist. Trobada profunda que omple la nostra vida d'alegria i esperança, i omplint-se la nostra vida d'alegria i esperança es produeix una comunicació que alhora inunda la vida d'els qui ens envolten, d'aquí el lema d'aquest any "Catequistas gozosos de anunciar el Evangelio". 
El deixeble participa per complet de la vida de Crist i s'omple de la seva alegria: "Us he dit això perquè participeu en el meu goig i el vostre goig sigui complet" (Jn. 15,11).
És així com els Líders cristians, Delegats de la Paraula o Catequistes de comunitats en Missió s'ofereixen a les seves comunitats. Ells són un autèntic regal i do, que alegra no només la vida de les comunitats cristianes on viuen, sinó que són una esperança alegre per a l'anunci del Regne de Déu, especialment en llocs difícils.
Aquest any la nostra mirada es dirigeix a Àsia, a les comunitats de l'Església de Isaan en el nord-est de Tailàndia. En la diòcesi de Udón Thani , un grup de líders cristians treballen per formar i enfortir a les comunitats cristianes. Els sacerdots del IEME presents allà els acompanyen perquè segueixin sent un do gojós i alegre en l'anunci de l'Evangeli.

Sobre el cartell
Es presenten quatre imatges dels moments formatius, activitats en la comunitat i treballs que exerceixen els líders cristians de la diòcesi de Udón Thani.

Els objectius de la campanya

  • Celebrar la Solemnitat d'Epifania com a Festa missionera per naturalesa, que provoca en els creients el desig i el goig d'anunciar a Crist com Llum i sentit de la història humana.
  • Convidar a les nostres comunitats cristianes a reflexionar i prendre consciència de la necessitat i importància de la formació i cooperació amb els líders, delegats o catequistes a les Esglésies en Missió.
  • Promoure l'animació missionera dels nostres preveres des de l'actitud de "donar des de la nostra pobresa" per viure amb profunditat la dimensió universal de la missió "ad gents".

Per més informació podeu visitar la pàgina:
www.ieme.es