viernes, 23 de enero de 2015

Finalista Concurs de contes Infància Missionera-Tarragona

“QUAN ELS NENS COMPTEN ELS ANYS PER DIES, NO PER ANYS”

Amb aquesta expressió, Anna Tocados Gassol, ens parla en el seu conte de la manca d’oportunitats "Eren nens igual que jo que no tenien res de diferent. Haurien de tenir els mateixos drets que jo ". 
Anna té 11 anys i és la guanyadora a Tarragona del Concurs de contes “Jo sóc un d’ells” 
Al Concurs de contes de la Infància Missionera vam participar 280 nens i nenes de tota l’Arxidiòcesi, els seus contes ens parlen de la  humanitat com una família en la qual no hi ha distinció de persones dins de la diversitat, és la gran alegria de reconèixer-se com "un més" en el conjunt d'aquesta humanitat.
Anna, aquest matí, ha vingut a la Delegació  acompanyada del professor Enric Márquez, Anna és alumna de l’escola L’ensanyança-Estonnac. 
Com és Anna? Anna té 11 anys, ens diu que té un germà de 16 anys, molt més gran... el seu nom és Adrià. Ell ja va a l’Institut, l’agrada anar en patí i parlem molt. El meu conte li va agradà, va dir que era GUAY! Té un tiet que va anar dues vegades a Àfrica i... veien les fotografies va pensar que SÍ, que parlaria d’una família a Àfrica.
Anna estudia també anglès i l’agradà molt ballet però, el que més l’agrada és escriure. Diu que de gran vol ser escriptora! “parlo amb les amigues i després escric el que m’expliquen d’una altre manera, vull dir que intento millorar el que no m’agrada”.
Mireia Rubio (alumna amb el conte
a les mans)

Us presentem també a la segona finalista del Concurs, la Marina Rubio, alumna del Col·legi Mare de Déu del Carme.
Felicitats a totes dues i moltes gràcies a tots els participants.