• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

jueves, 15 de enero de 2015

Un conte “a ritme de rap” guanya el concurs de contes d'Infància Missionera:

En la roda de premsa de presentació de la campanya d'Infància Missionera, que ha tingut lloc aquest matí a la seu de la Direcció Nacional de les 'Obras Misionales Pontifícias' a Madrid, s'ha fet públic el nom dels guanyadors del concurs de contes “Jo sóc un d'ells”. El guanyador ha estat Carmelo Gálvez Alvariño, un noi de 12 anys d'Orense, amb un conte que, segons ell mateix, “ha de llegir-se a ritme de rap”, i que es titula “Misioneros”. S'han distingit amb un esment especial els contes d'Andrea Prieto García, de Vitòria-Gasteiz, i el d'Adrián Fernández Ucero, de Toro, Zamora. A petició del jurat es va atorgar un esment especial per a menors de 8 anys al conte escrit per la petita Carmen Sánchez de València.
“Yo soy uno de ellos”, el lema de la campanya d'Infància Missionera d'aquest any, ha estat la inspiració perquè els nens participants inundessin de contes les delegacions diocesanes de missions, des de Vigo fins a Cartagena, des de Barcelona fins a Cadis, passant per Osca, Valladolid, Sevilla… sense oblidar Canàries. Des de les delegacions s'han fet arribar al jurat els dos millors contes dels seus nens.
El concurs, engegat amb el nombre de setembre de la revista Gesto, la publicació dels nens d'Infància Missionera, arribava a la seva finalitza amb la fallada del jurat, que ho va tenir difícil. Ahir, a la tarda, en una cordial i intensa posada en comú dels seus membres, es procedia per fi a la votació del guanyador d'aquest certamen.
El jurat, presidit pel premi Planeta, José Luis Olaizola, estava format a més per María José Gómez-Navarro, coneguda editora de publicacions infantils i juvenils, Herminio Otero, de l'editorial PPC, Isabel Ruiz, directora de la Comissió Catòlica Espanyola de la Infància, Xavier Ilundain, jesuïta i col•laborador de Gesto, Rafael Santos, escriptor i director de la revista Illuminare, i Rosa María Hidalgo, professora de llengua i animadora d'Infància Missionera en el Col•legi El Carme de Tarragona.
El proper 24 de gener, en un acte que tindrà lloc en una institució dedicada als nens però amb una forta projecció missionera com és l'Hospital Infantil Sant Rafael, dels Germans de Sant Joan de Déu, es farà lliurament dels premis d'aquest concurs. Un compte contes i un cor de nens amenitzaran l'acte.
OMPRESS-MADRID (14-01-15)

Des de la Delegació de missions de Tarragona us felicitem a tots.
Al voltant de 280 contes han estat els que han participat a la nostra diòcesi. 
Moltes a gràcies a tots per fer-ho i sobre tot per haver demostrat mitjançant l'escriptura les vostres ganes d'ajudar als nens al sentir-vos un d'ells.
També volem donar les gràcies a tots els professors de les escoles participants. Sense la vostra animació missionera tot això i més no seria possible.
Us volem presentar els dos contes que des de la Delegació de Missions de Tarragona es van enviar a Direcció Nacional per participar de la selecció final del Concurs de contes:


1r Finalista: Anna Tocados Gassol (11 anys)
Col·legi Lestonnac










2n Finalista: Marina Rubio Seara (9 anys)
Col·legi Mare de Déu del Carme






I volem fer una menció especial al conte de:




Pau Artacho Porta (11 anys)
Col·legi Lestonnac









Irene Espinosa Fernández (11 anys)
Col·legi Mare de Déu del Carme