• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 22 de julio de 2015

"Des de jove volia ser missioner" P. Francesc Ivern Simó

Visita del missioner P. Francesc Ivern Simó

Aquest dimarts dia 21 de juliol la delegació de missions i el Sr. Arquebisbe de Tarragona, tingueren una visita molt especial, el nostre missioner jesuita, el P. Francesc Ivern Simó (nascut a Torredembarra), vingut des de Brasil. Va venir acompanyat de familiars. 
Ens alegra molt a tots poder veure'l una estona i compartir vivències. 
Compartim amb vosaltres una nota biogràfica i fotografies que el nostre company de mitjans de comunicació, el Santi Grimau va fer durant la visita i una fotografia personal que el P. Francesc Ivern ens va facilitar, molt i molt especial.

P. Francesc Ivern Simó
Aquest 18 de juliol va complir 86 anys. Actualment és el Vice-rector de la Pontifícia Universitat Catòlica de Rio de Janeiro (20.000 alumnes) la millor universitat privada de Brasil. 
Va anar a La Índia a l’edat de 19 anys a estudiar filosofia. Desprès durant 2 anys va estudiar a la Universitat Gregoriana de Roma. Doctor en Ciències Polítiques i Socials de la Universitat de Lovaina (Bèlgica). Més tard va estudiar Teologia i es va ordenar sacerdot en Toronto (Canadà).
Va tornar a La Índia per treballar en l’àrea social durant 7 anys. El seu superior, el P. Pedro Arrupe, li va cridar a treballar amb ell a Roma com conseller, va treballar a la Cúria General (Vaticà) 11 anys. Durant aquell temps va viatjar per tot el món com representant al seu Superior general.
Al 1979 demana anar a Brasil (3a etapa de la seva vida) Director del Centre de Investigació i Acció social Joan XXIII (11 anys) Superior Provincial d’una de les províncies jesuïtes del Brasil.  President de la Conferència  de provincials Jesuïtes d’Amèrica Llatina.
Amic personal de Papa Francesc i va mantenir una codial amistat amb el Papa Joan Pau II.
Ens diu que tot això no el serveix per entrat al Cel... només serveix el ser bona persona, estimar i servir als demès!
Des de sempre volia ser missioner: “desde joven quería ser misionero, dejé España para ir a la India i más tarde a Brasil como misionero... Los cargos y las responsabilidades que cayeron sobre mí “en el camino”, sólo Dios sabe por qué! Dejé la España en 1944 y nunca más regresé para quedarme allí. Fue sólo de pasaje y para visitar la familia. Se gana mucho siendo misionero, pero también se paga un precio: dejar la familia y, entre muchas otras cosas, no poder escribir bien en su lengua materna, el catalán, y hablar todas las otras lenguas “con acento”, como un extranjero (castellano, mi segunda lengua; inglés, mi tercera lengua; italiano, mi cuarta lengua; francés, mi quinta lengua; hindi, mi sexta lengua...) NB. Todas esas lenguas tampoco me sirven para entrar en el cielo!!" (fragment estret entrevista)
Nebot de Mn. Gaietà Ivern Orpinell, nascut a La Pobla de Montornès (1876) òbit (1901) nomenat canonge (1948) rector de Senant, La Pobla de Mafumet, Riudecanyes i Mont-roig del Camp. També Vicari de San Joan Baptista de Tarragona i conciliari de l’Adoració nocturna de Tarragona.




Compartim diferents notícies que han estat publicades del nostre missioner: