miércoles, 22 de julio de 2015

"Des de jove volia ser missioner" P. Francesc Ivern Simó

Visita del missioner P. Francesc Ivern Simó

Aquest dimarts dia 21 de juliol la delegació de missions i el Sr. Arquebisbe de Tarragona, tingueren una visita molt especial, el nostre missioner jesuita, el P. Francesc Ivern Simó (nascut a Torredembarra), vingut des de Brasil. Va venir acompanyat de familiars. 
Ens alegra molt a tots poder veure'l una estona i compartir vivències. 
Compartim amb vosaltres una nota biogràfica i fotografies que el nostre company de mitjans de comunicació, el Santi Grimau va fer durant la visita i una fotografia personal que el P. Francesc Ivern ens va facilitar, molt i molt especial.

P. Francesc Ivern Simó
Aquest 18 de juliol va complir 86 anys. Actualment és el Vice-rector de la Pontifícia Universitat Catòlica de Rio de Janeiro (20.000 alumnes) la millor universitat privada de Brasil. 
Va anar a La Índia a l’edat de 19 anys a estudiar filosofia. Desprès durant 2 anys va estudiar a la Universitat Gregoriana de Roma. Doctor en Ciències Polítiques i Socials de la Universitat de Lovaina (Bèlgica). Més tard va estudiar Teologia i es va ordenar sacerdot en Toronto (Canadà).
Va tornar a La Índia per treballar en l’àrea social durant 7 anys. El seu superior, el P. Pedro Arrupe, li va cridar a treballar amb ell a Roma com conseller, va treballar a la Cúria General (Vaticà) 11 anys. Durant aquell temps va viatjar per tot el món com representant al seu Superior general.
Al 1979 demana anar a Brasil (3a etapa de la seva vida) Director del Centre de Investigació i Acció social Joan XXIII (11 anys) Superior Provincial d’una de les províncies jesuïtes del Brasil.  President de la Conferència  de provincials Jesuïtes d’Amèrica Llatina.
Amic personal de Papa Francesc i va mantenir una codial amistat amb el Papa Joan Pau II.
Ens diu que tot això no el serveix per entrat al Cel... només serveix el ser bona persona, estimar i servir als demès!
Des de sempre volia ser missioner: “desde joven quería ser misionero, dejé España para ir a la India i más tarde a Brasil como misionero... Los cargos y las responsabilidades que cayeron sobre mí “en el camino”, sólo Dios sabe por qué! Dejé la España en 1944 y nunca más regresé para quedarme allí. Fue sólo de pasaje y para visitar la familia. Se gana mucho siendo misionero, pero también se paga un precio: dejar la familia y, entre muchas otras cosas, no poder escribir bien en su lengua materna, el catalán, y hablar todas las otras lenguas “con acento”, como un extranjero (castellano, mi segunda lengua; inglés, mi tercera lengua; italiano, mi cuarta lengua; francés, mi quinta lengua; hindi, mi sexta lengua...) NB. Todas esas lenguas tampoco me sirven para entrar en el cielo!!" (fragment estret entrevista)
Nebot de Mn. Gaietà Ivern Orpinell, nascut a La Pobla de Montornès (1876) òbit (1901) nomenat canonge (1948) rector de Senant, La Pobla de Mafumet, Riudecanyes i Mont-roig del Camp. També Vicari de San Joan Baptista de Tarragona i conciliari de l’Adoració nocturna de Tarragona.
Compartim diferents notícies que han estat publicades del nostre missioner: