jueves, 16 de julio de 2015

Ja hi ha quatre milions de refugiats sirians en països veïns

Sense un final a la vista, la guerra de Síria està intensificant-se i el nombre de persones afectades continua augmentat sense fre. 

"Ara per ara, ja hi ha més de quatre milions de persones que han hagut de fugir en països veïns, a banda dels 7,6 milions de desplaçats interns que han abandonat la seva vida per trobar refugi en un indret més segur. Aquestes xifres les ha anunciat l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), que ha subratllat que les persones que posen destí cap a Europa només són una minoria.
La majoria de les persones sirianes refugiades s'han dirigit cap a Turquia (1,805,255), el Líban (1,172,753), l'Iraq (249,726), Jordània (629,128) i Egipte (132,375). Als països europeus, s'han registrat un total de 70.000 sol·licituds d'asil. Aquesta és, segons l'ONU, la pitjor crisi de refugiats amb què l'organització s'ha topat en l'últim quart de segle. La situació s'està deteriorant molt ràpidament, prova d'això és que només fa deu mesos l'ACNUR va comunicar que la xifra de refugiats havia arribat a tres milions. Ara els afectats ascendeixen fins a 4.013.292. "Aquesta és la població més gran de refugiats d'un sol conflicte en una generació. És una població que necessita el suport del món, però en comptes d'això viuen en condicions penoses i enfonsant-se cada cop més en la pobresa", ha lamentat l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, Antonio Guterres. "L'empitjorament de la situació està empenyent un nombre creixent
de persones cap a Europa i fins i tot encara més lluny. Tot i això, la majoria aclaparadora roman a la regió".

Manca de fons
L'ACNUR ha alertat que la manca de finançament està afectant les capacitats per afrontar les necessitats més bàsiques de la població desplaçada i de les comunitats on s'han instal·lat. Dels 5.500 milions de dòlars que es necessiten, ara només es disposa d'una quarta part. Si la tendència no canvia, les persones refugiades es trobaran amb menys ajuda alimentària, menys serveis sanitaris i menys places escolars. Molts infants, per culpa de la pobresa familiar, s'han vist obligats a buscar feina, pidolar o casar-se forçosament."
Flama, agència cristiana de notícies, 9 de Juliol de 2015

Us animem a posar el vostre granet de sorra per ajudar als nostres germans Sirians, assistint al concert organitzat per la Delegació en favor del Projecte: "La Flama de Damasc"

Per més informació: