• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 15 de julio de 2015

La guerra de Síria i la misèria empenyen els infants a treballar

Notícia sobre Síria

"El conflicte i la crisi humanitària de Síria han empès una quantitat alarmant i cada cop més gran d'infants a treballar per sobreviure, en molts casos sotmesos a explotació. Això és el que han alertat
les organitzacions defensores dels menors UNICEF i Save The Children en un estudi presentat aquests dijous, 2 de juliol. "A mesura que la situació de les famílies esdevé més desesperada, els infants treballen per la seva supervivència. Tant a Síria com als països veïns, s'estan convertint en els principals actors econòmics", han afirmat.

Segons el 75% de les famílies enquestades, els infants han esdevingut contribuents en els ingressos de la llar a Síria, mentre que a Jordània els refugiats sirians menors que col·laboren en el pressupost familiar són gairebé la meitat. En molts casos fins i tot són els únics que aporten diners a casa. D'altra banda, al Líban hi ha infants sirians que amb només sis anys ja treballen en feines de tot tipus, algunes de les quals gestionades per traficants i extorsionadors.
UNICEF ha destacat que, d'entre tots aquests infants, els més vulnerables estan involucrats en el conflicte armat o són víctimes de l'explotació sexual i altres activitats il·lícites com la mendicitat o el tràfic d'infants. El director regional de l'organització a la zona, Peter Salama, ha subratllat que el treball infantil atrofia el creixement i el desenvolupament dels nens i nenes. A més ha explicat que la feina està molt mal pagada i molt sovint es desenvolupa en entorns perillosos i poc sans"

Notícia: Flama, agència de notícies, 3 de Juliol

Us animem a posar el vostre granet de sorra per ajudar als nostres germans Sirians, assistint al concert organitzat per la Delegació en favor del Projecte: "La Flama de Damasc"

Per més informació: