viernes, 20 de noviembre de 2015

Us presentem l’exposició DAKAR 2015: COMPROMÍS I ESPERANÇA.

Aquesta exposició vol ser més que un relat fotogràfic d’un projecte gestat durant els darrers 20 anys.

És un relat d’encontres entre generacions, cultures i religions al petit espai del pati de Kër Taizé i a l’entorn urbà, agrícola i natural de la ciutat de Dakar.
Encontres i intercanvis que generen fecundes troballes inesperades. 
Ens mostra que la modèstia d’un petit projecte pot generar passes transformadores de realitats personals i col•lectives.
Sovint el nostre etnocentrisme no ens deixa veure camins d’esperança d’altres realitats.
Amb motiu del 75 Aniversari de la fundació de la Comunitat de Taizé tenim l’oportunitat de oferir una exposició fotogràfica des de Dakar (Senegal).

Lloc: Centre Tarraconense EL SEMINARI (Sant Pau, 4) els dies 24 de novembre al 18 de desembre.  

Hi hauran tres eixos discursius: 

Un mòdul central de quatre metres quadrats, trencarà l'espai. A les seves parets exteriors podrem veure fotografies i petites explicacions de les activitats d'ak benn. Això ens donarà una visió general del discurs  ak benn  i  li nga xam jangal ko ko.

El segon eix el trobem a l'interior del mòdul. Per accedir a l'interior, hi haurà un petit pas, d'una alçada aproximada d'uns 130 cm. A l'entrada un escrit convida a aproximar-se sense estereotips ni etnocentrisme, abaixant el cap!. A l'interior trobem el drama del mediterrani. Les pasteres amb tota la seva cruesa i la reflexió dels joves d'ak benn sobre aquesta realitat tant propera per a ells.

El tercer eix és una zona suggerint la capelleta de Ker Taizé, un espai de silenci i pregaria al centre d'un barri de majoria musulmana. Espai per reflexionar sobre la convivència i el respecte en la diferencia.

Com a complement un vídeo d'imatges i musica senegalesa, ajuda a tenir una visió mes polièdrica d'una realitat rica i complexa: el Senegal.
Visites guiades per a grups:
La reserva de data i horari contactar amb la Delegació diocesana de Missions (Telf. 977233412 ext. 235)
La durada és d'una hora per grup aproximadament. 
Les visites son a càrrec de Mima Sant, pintora i membre activa d'Amics d'ak benn. 

La Diputació de Tarragona recolça l'exposició en benefici de la comunitat de Taizé a Dakar en favor del Taller escola de formació.

Delegació diocesana de Missions