• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 2 de diciembre de 2015

Intenció missionera del Papa pel mes de desembre

Perquè les famílies, de manera particular les que sofreixen, trobin en el naixement de Jesús un signe de segura esperança. 

Aquesta és la intenció missionera o per l'evangelizatció que proposa el Sant Pare per a aquest mes de desembre.

El Papa Francesc, durant el seu recent viatge a Àfrica, recordava la importància de la família, en la missa al Campus de la Universitat de Nairobi: “«Jo els he triat i els prometo donar-los la meva benedicció»… La profecia d'Issaies ens convida a mirar a les nostres pròpies famílies, i a adonar-nos de la seva importància en el pla de Déu. La societat keniata ha estat abundantment beneïda amb una sòlida vida familiar, amb un profund respecte per la saviesa dels ancians i amb un gran amor pels nens. La salut de qualsevol societat depèn de la salut de les seves famílies. Pel seu bé, i pel bé de la societat, la nostra fe en la Paraula de Déu ens crida a sostenir a les famílies en la seva missió en la societat, a rebre als nens com una benedicció per al nostre món, i a defensar la dignitat de cada home i dona, perquè tots som germans i germanes en l'única família humana”.

Afegia: “En obediència a la Paraula de Déu, també estem cridats a oposar-nos a les pràctiques que fomenten l'arrogància dels homes, que fereixen o degraden a les dones, i posen en perill la vida dels innocents encara no nascuts. Estem cridats a respectar-nos i recolzar-nos mútuament, i a estar prop de tots els que passen necessitat. Les famílies cristianes tenen aquesta missió especial: irradiar l'amor de Déu i difondre les aigües vivificants del seu Esperit. Això té avui una importància especial, quan veiem l'avanç de nous deserts creats per la cultura del materialisme i de la indiferència cap als altres”.

I al barri pobre de Kangemi, en la República Centreafricana convidava a tots els fidels a orar per les famílies i a comprometre's: “Resem, treballem i comprometem-nos junts perquè tota família tingui un sostre digne, tingui accés a l'aigua potable, tingui un bany, tingui energia segura per il·luminar-se, cuinar, perquè puguin millorar els seus habitatges... perquè tot barri tingui camins, places, escoles, hospitals, espais esportius, recreatius i artístics; perquè els serveis bàsics arribin a cadascun de vostès; perquè s'escoltin els seus reclams i el seu clam d'oportunitats; perquè tots puguin gaudir de la pau i la seguretat que es mereixen conforme a la seva infinita dignitat humana”.
OMPRESS-ROMA (1-12-15)