• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 9 de diciembre de 2015

L'any de la Misericòrdia, deixem-nos embolcallar per la Misericòrdia de Déu.

S'obre la Porta Santa per donar entrada a l'Any Sant de la Misericòrdia. 

"La seva obertura és una invitació a obrir el cor per deixar entrar el perdó amorós de Déu. Per part d'Ell no hi haurà cap problema, perquè “mai es cansa de destravar la porta del seu cor” per compartir la seva vida amb nosaltres. És el moment de passar el llindar de la Porta Santa per posar-se en camí cap al cor del Pare. Així s'inicia la peregrinació del missioner, en sortir de la seva terra i anar a la trobada de Déu en l'altre i, juntament amb ell, caminar en comunió eclesial cap al Senyor.

El papa Francesc recorda que aquest any Sant de la Misericòrdia és una immillorable ocasió per deixar-se sorprendre per Déu, que, des de sempre, dispensa el seu amor misericordiós cap a nosaltres (cf. MV 25); i, alhora, un any de gràcia per fer ressonar al món, sempre convuls per incerteses i sotsobres, la resposta de fe que es verifica en el testimoniatge de punts missioners que porten una paraula i un gest de consolació als pobres, anuncien l'alliberament a quants estan presoners de les noves esclavituds de la societat moderna, restitueixen la vista a qui no pot veure més perquè s'ha replegat sobre si mateix, i retornen la dignitat a quants han estat privats d'ella (cf. MV 16).
L'activitat missionera de l'Església contempla en la misericòrdia divina –que, com a “cor palpitant de l'Evangeli”, aconsegueix la ment i el cor de tota persona– l'àmbit natural del saludable anunci de la Bona Notícia. “El seu llenguatge i els seus gestos han de transmetre misericòrdia per penetrar en el cor de les persones i motivar-les a retrobar el camí de tornada al Pare” (MV 12). Alhora, aquest do de la misericòrdia, camí fet compromís i sacrifici, es converteix també en meta per aconseguir.
Aquest recorregut, transformat en veritable peregrinació, es fa resposta al mandat missioner de Jesús. Coopera amb l'obra de la salvació realitzada per Crist en parlar “de Déu als homes del seu temps en una manera més comprensible” (MV 4), d'una manera nova, com ho constatava fa 50 anys el Concili Vaticà II i ho recorda el papa Francesc en la butlla Misericordiae Vultus: “L'Església sentia la responsabilitat de ser al món signe viu de l'amor del Pare” (MV 4). Servir a l'home en totes les seves condicions, en totes les seves febleses, en totes les seves necessitats, sortint a la trobada de cada persona per portar la bondat i la tendresa de Déu, perquè en Ell tot parla de misericòrdia. Déu és amor.

Aquí es descobreix la identitat del missioner, que acompanya, amb misericòrdia i paciència, el creixement integral de les persones, compartint amb elles, dia a dia, el recorregut de la seva existència. Sol•lícit a la seva vocació missionera, escolta el clam de la justícia i respon amb totes les seves forces per promoure el desenvolupament integral dels pobres; i en contemplar a la humanitat vivint com a ovelles sense pastor, anuncia la misericòrdia de Déu, que “és la biga mestra que sosté la vida de l'Església” (MV 10). Gens del seu treball i lliurament deixa d'estar revestit d'aquesta tendresa amb la qual es fa pelegrí al costat de les persones que l'Església li ha encomanat."
Anastasio Gil 
Director Nacional OMP España
Publicat per: OMP

Us deixem links per consultar la bula Misericordiae Vultus:
I aquí podeu visitar la pàgina oficial del Jubileu: http://www.iubilaeummisericordiae.va/
I la pàgina que l'Arquebisbat de Tarragona pel Jubileu: anymisericordia.arqtgn