• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

sábado, 7 de mayo de 2016

“Si Jesús segueix sent necessari, ho segueix sent el missioner”

Ángel Olaran missioner vasc, a la revista “Supergesto”

"A Ángel Olaran se'l coneix a Etiòpia com Abba Malaku, "El meu Àngel". Natural d'Hernani (Guipúscoa), ha consagrat la seva vida a un únic objectiu: aconseguir que els més pobres, els que no tenen veu, siguin la veu de l'Església. 
Amb aquest propòsit porta 40 anys a Àfrica, els últims 23 en Wukro, al nord d'Etiòpia, un país marcat pel dolor de la guerra, el gana, la malaltia... Aquest basc acostomat a servir als altres afirma amb rotunditat que “si Jesús segueix sent necessari, ho segueix sent el missioner” i que “si l'Evangeli és una Paraula de pau, unitat, harmonia, servei, amor, perdó, reconciliació... el missioner segueix sent necessari”. 
Per aquest motiu, s'afanya dia a dia en un somni: "Que s'aconsegueixi la seguretat alimentària. Que tots tinguin accés a la salut i l'educació. Que la benedicció de la convivència entre membres de diferents religions sigui un vincle per créixer en unitat en la diversitat. Que la memòria històrica del món dels grans poders reconegui el dany que ha fet, i es fa, a aquestes societats abusades. Que els emigrants tinguin les fronteres obertes com les té la riquesa que generen els productes espoliats a la Mare Terra a Àfrica. Que el món ric deixi de comprar, amb milers de milions d'euros, a polítics d'aquest continent, tan corruptes com ells… Que no hagi comprat per a aquestes armes que creen mort i destrucció a Àfrica, i afavoreixen l'economia europea...”. Tot això, “a l'abast de la humanitat, si els que controlen el món ho volen", segons diu.
La Revista Supergesto destaca també la celebració de la propera Jornada Mundial de la Joventut Cracovia 2016, on el papa Francesc es reunirà novament amb els joves per demanar-los que es converteixin en apòstols de la misericòrdia; i la visita del Sant Pare, durant aquests dies, al camp de concentració de Auschwitz, alguna cosa que ja van fer els seus predecessors: Juan Pablo II i Benedicto XVI. 
En “Signatures convidades”, Nicolás María Palacios Cabero, president de la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), parla als joves de la tasca que realitza aquesta associació que gestiona cada any 152 milions de quilos de menjar que eviten que 1,5 milions de persones passin gana al nostre país; un treball que va ser reconegut, al 2012, amb el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia.
Supergesto inclou, a més, una entrevista amb Antonio Espinosa dels Monteros, jove enamorat de la missió que ha viatjat a Burkina Faso; el testimoniatge dels nois i noies del grup BoanoiTe, de la Corunya, que han brindat el seu suport a immigrants subsaharians al Marroc; i una
aproximació al voluntariat internacional que promou PROYDE, la “macro-xarxa” de solidaritat dels Col·legis de La Salle, que permet que centenars d'alumnes visquin experiències missioneres a Madagascar, Perú, Índia, Bolívia, Argentina, Costa d'Ivori, Etiòpia, Paraguai, Tailàndia…
Un ampli recorregut per Somàlia i un reportatge sobre Wikipedia, que ha complert 25 anys, amb una aportació immensa al coneixement, formen part també del contingut de la revista, juntament amb seccions habituals com el relat, el cinema, els llibres o els jocs."
Rosa Lanoix,  Direcció Revista Supergesto, edició maig-agost 2016