• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

jueves, 16 de junio de 2016

"L'Islam no permet matar al teu veí"

Missió i diàleg interreligiòs


Aquest és el títol de la 69ª edició de la Setmana de Missionologia que tindrà lloc a Burgos aquest any del 4 al 7 de juliol.
Esdevindran una jornades de gran interès per qui desitgi actualitzar-se amb experts i testimoniatges de primera mà en la qüestió del diàleg interreligiòs i la missió en els contextos de major importància en l'actualitat; però també, donada la seva transcendència, per qui vulgui conèixer de primera mà els desafiaments de la missió de l'Església en un món globalitzat i d'intensa relació entre pobles i cultures.
Tarragona missionera hi serà present. Us aninem, per si algú està interessat en apuntar-se.
Per fer-ho aneu a: OMP i podreu descarregar-vos el programa amb la inscripció.

En aquest context, us presentem part d'un article relacionat amb la temàtica de la semana de missionologia a Burgos, que surt publicat a la Revista Misioneros Tercer Milenio, del mes de juny. L'article parla sobre "El camí a la pau mundial, pel camí del diàleg i la cooperació interreligiosa

L'islam no permet matar al teu veí.

Així ho recorda i assenyala Justo Lacunza, missioner navarrès dels Pares Blancs, qui coneix com ningú l'Islam. Per alguna cosa va ser rector del Pontifici Institut d'Estudis Àrabs i Islàmics. I també per això, ha assessorat, personalment, als últims papes en qüestions relatives al món musulmà. Aquest missioner pamplonica es va apropar a l'Islam a través de l'estudi a diversos centres internacionals. Així mateix ha viscut en una llarga llista de països de cultura i tradició musulmana. Per això, quan parla de l'Islam ho fa amb autoritat i sobrat coneixement de causa.
En recents declaracions a Catalunya Religió, el pare Lacunza ha dit que “sobretot és injustificable la utilització d'una religió, en aquest cas, l'Islam, per matar al veí”. I afegeix que els grups extremistes, “aquesta part nefasta de l'Islam”, saben que, “quan utilitzen una religió, estan utilitzant un element molt poderós, perquè toca l'ànima, la intel·ligència i els sentiments”. 
Justo Lacunza analitza la “lògica perversa” que va conduir als atemptats de París. Són una mostra més de la bona organització i del finançament de la qual disposen els grups extremistes islamistes. I apunta, directament, a l'Estat Islàmic. Per això, creu que la solució ha de sortir, en primer lloc, del món musulmà. Diu que li agradaria “que els líders musulmans a nivell mundial no solament condemnessin, sinó que defensessin la llibertat religiosa a tot el món i defensessin sense mitjes tintes la dignitat de tota persona humana”. Dues coses en les quals –al seu judici- haurien de comprometre's tots els Governs.
Article publicat Revista Misioneros Tercer Milenio, Juny 2016. Firmat per: Alberto Tesla
-------------------
(versión en castellano)
Este es el título de la 69ª edición de la Semana de Missionologia que tendrá lugar en Burgos este año del 4 al 7 de julio.
Acontecerán una jornadas de gran interés para quien desee actualizarse con expertos y testimonios de primera mano en la cuestión del diálogo interreligioso y la misión en los contextos de mayor importancia en la actualidad; pero también, dada su trascendencia, para quien quiera conocer de primera mano los desafíos de la misión de la Iglesia en un mundo globalizado y de intensa relación entre pueblos y culturas.
Tarragona misionera estará presente. Os animamos, por si alguien está interesado a apuntarse.
Para hacerlo podéis dirigiros a: OMP y descargar el programa con la inscripción.

En este contexto, os presentamos parte de un artículo relacionado con la temática de la semana de misionologia en Burgos, que aparece publicado en la Revista Misioneros Tercero Milenio, del mes de junio. El artículo habla sobre "El camino a la paz mundial, por el camino del diálogo y la cooperación interreligiosa" 

El islam no permite matar a tu vecino.

Así lo recuerda y señala Justo Lacunza, misionero navarro de los Padres Blancos, quien conoce como nadie el Islam. Por algo fue rector del Pontificio Instituto de Estudios Árabes e Islámicos. Y también por eso, ha asesorado, personalmente, a los últimos papas en cuestiones relativas al mundo musulmán. Este misionero pamplonica se acercó al Islam a través del estudio en varios centros internacionales. Así mismo ha vivido en una larga lista de países de cultura y tradición musulmana. Por eso, cuando habla del Islam lo hace con autoridad y sobrado conocimiento de causa.
En recientes declaraciones en Cataluña Religión, el padre Lacunza ha dicho que “sobre todo es injustificable la utilización de una religión, en este caso, el Islam, para matar al vecino”. Y añade que los grupos extremistas, “esta parte nefasta del Islam”, saben que, “cuando utilizan una religión, están utilizando un elemento muy poderoso, porque toca el alma, la inteligencia y los sentimientos”. 

Justo Lacunza analiza la “lógica perversa” que condujo a los atentados de París. Son una muestra más de la buena organización y de la financiación de la cual disponen los grupos extremistas islamistas. Y apunta, directamente, en el Estado Islámico. Por eso, cree que la solución tiene que salir, en primer lugar, del mundo musulmán. Dice que le gustaría “que los líderes musulmanes a nivel mundial no solamente condenaran, sino que defendieran la libertad religiosa en todo el mundo y defendieran sin medias tintas la dignidad de toda persona humana”. Dos cosas en las cuales –a su juicio- tendrían que comprometerse todos los Gobiernos.
Artículo publicado Revista Misioneros Tercer Milenio, Junio 2016. Firmado por: Alberto Tesla