• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

viernes, 10 de junio de 2016

"Missioners en terra de conflicte"

Els delegats de OMP de tota Espanya es troven a Madrid.

Compartim amb tots vosaltres el text que el company missioner Luís Miguel Avilés, membre del IEME (Instituto Español de Misiones Extranjeras), ha elaborat i publicat al blog de la mateixa institució per resumir la Trobada de delegats de missions que aquests passats dies s'ha celebrat a Madrid. El lema ha estat: Missioners en terra de conflicte.

"Durant aquests dies 6-8 de Juny s'estan desenvolupant a la casa d'espiritualitat San José de l'Escorial (Madrid) les Jornades nacionals de Delegats Diocesans de Missions i Assemblea General de Directors diocesans de les OMP. El IEME es fa present en aquestes Jornades amb Ramón Delgado del EFAM i Luis Miguel Avilés Patiño, del DIA.
Amb una agenda ben apretada en continguts, les Jornades estan produint un especial impacte en els assistents a causa de la qualitat de les experiències que s'estan transmetent. Començaven les Jornades el dia 6 de juny amb la Presentació inicial per part de Mons. Braulio Rodríguez Plaza, president de la Comissió Episcopal de Missions i de Cooperació entre les Esglésies. La Conferència inicial a càrrec de D. Pablo Hispan, Conflictes al món.
Les seves causes i conseqüències per a l'Església, oferia una visió global i procés històric d'un món que es va fent a cops de crisis, mercats, guerres, i conflictes que afecten al món i en els últims temps de manera especial a cristians. Els cops rebuts per les comunitats cristianes en el proper orient delaten sentiments de desolació i impotència que preocupen.
Per apuntalar des de l'experiència més local i concreta aquesta visió global s'oferia l'experiència del sacerdot copto catòlic P. Atef Tawadrous que va ser impactant i va deixar esglaiats als assistents per la duresa del viscut i la vida espiritual tan intensa d'aquest home per sobreposar-se a una experiència tan brutal com a inhumana.
El dimarts, després de l'Eucaristia i els desdejunis necessaris, Mons. Savio Hon Tai Fai, arquebisbe secretari de la CEP havia d'oferir una ponència i que per motius majors no va poder fer-se present. No obstant això vam poder gaudir d'una exposició amena sobre la Congregació per la Evangelización dels Pobles a l'Escolta de les Església joves que Mons. Savio havia enviat i que diferents participants es van encarregar d'exposar.
Una taula rodona de Testimoniatges missioners en situació de conflicte, amb un missioner dels Pares Blancs en el nord d'Àfrica, José María Cantal i la situació de l'Església xinesa per part d'un sacerdot xinès van provocar avidesa en preguntes. El diàleg es va desenvolupar intens i amè. Va estar moderat per la Dª Amparo Llobet de AIN.
L'activitat vespertina va estar carregada igualment d'interès i els assistents van poder gaudir per les exposicions que es van fer com la fluïdesa de qüestionaments i preguntes que durant dues hores sorgien sense descans. El contingut estava referit a la relació de les Delegacions de missions amb els Mitjans de comunicació Social. Van estar en la taula de diàleg, D. Jorge Marirrodriga, del País, representant de la informació escrita, Dª Isabel Durán, de 13 TV quan informació en Ràdio i TV. D. José Fernando Juan de IMisión, una representativitat de les Xarxes Socials i José María Villanueva com a representant d'agències de notícies, d'Europa Press. Moderava la taula Dª María Solano directora de la revista "Fer família".
El matí del dimecres D. Anastasio Gil, Director del Secretariat de la CEE de Missions i Cooperació entre les Esglésies, va oferir una reflexió del que se li pot extreure al Pla Pastoral de la CEE 2016-2020 referit a la dimensió missionera. Sens dubte que es tracta d'un esforç que val la pena aprofundir i que caldrà estendre a les respectives diòcesis.
Després de la ponència, el matí d'aquest dia està reservada a qüestions de funcionament intern de les OMP, la Revisió d'acords del 2014 i 2015 i Assemblea general de les OMP amb la seva memòria pastoral i econòmica del 2015 i finalment la presentació del DOMUND 2016 per part del Delegat de Cadis i Ceuta D. Juan Piña i clausura per part del President de la CEM i C.
A la 13,00 de la tarda del dimecres dia 8, l'Assemblea de OMP ha mantingut una oració per la PAU. Unint-se d'aquesta manera a les intencions del papa Francesc en l'aniversari de l'Oració per la Pau d'Assís amb diferents confessions cristianes i religions.
Part important d'aquestes Jornades són la convivència que experimenta, els intercanvis de vida que s'expressen i l'oració que es viu als diferents moments dels dies."
Publicat per: Luís Miguel Avilés, membre del IEME, dimecres 8 de juny de 2016