• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

martes, 7 de junio de 2016

"Servir amb gran amor a les Esglésies"

El Papa Francesc als directors de les Obres Missionals: “Hem de créixer en passió evangelizatdora”

El Papa Francesc rebia en audiència als participants en l'Assemblea General de les Obres Missionals Pontifícies, assemblea que ha reunit durant la última setmana de maig als directors nacionals de les OMP arribats de tot el món. A ells ha dirigit el Papa unes paraules d'agraïment pel seu “preciós servei a la missió de l'Església”.
El Papa ha recordat el centenari de la fundació de la Pontifícia Unió Missional (PUM), una de les quatre Obres, que va tenir com a fundador a un sacerdot missioner italià, el beat Paolo Manna. La seva aportació ha portat a l'Església “a tenir una major consciència de la pròpia naturalesa missionera”.
“Benvolguts Directors Nacionals de les Obres Missionales Pontifícies”, els deia el Papa, “la missió fa a l'Església i la manté fidel al voler salvífic de Déu. 
Per això, encara que és important que us preocupeu de la recollida i distribució de les ajudes econòmiques, que diligentment administreu a favor de tantes esglésies i tants cristians necessitats, un servei que us agraeixo, us exhorto a no limitar-vos només a aquest aspecte. Es necessita ‘mística’. Hem de créixer en passió evangelizatdora. Tinc por – us ho confesso – que la vostra tasca es quedi en molt organitzativa, perfectament organitzativa, però sense passió. Això ho pot fer també una ONG, però vosaltres no sou una ONG! La vostra Unió sense passió no serveix; sense ‘mística’ no serveix. I si hem de sacrificar alguna cosa, sacrifiquem l'organització, anem avançant amb la mística dels Sants. 
Avui, la vostra Unió missional té necessitat d'això: la mística dels Sants i dels Màrtirs. I aquesta és la generosa tasca de formació permanent a la missió que heu de fer; que no és només un curs intel·lectual, sinó que ha d'estar inserit en aquesta ona de passió missionera, de testimoniatge martirial. 
Les Esglésies de recent formació, ajudades per vosaltres, gràcies a la seva formació missionera permanent, podran transmetre a les Esglésies d'antiga fundació, de vegades atabalades per la seva història i una mica cansades, el fervor de la fe jove, el testimoniatge de l'esperança cristiana, sostinguda pel coratge admirable del martiri. 
Us animo a servir amb gran amor a les Esglésies que, gràcies als màrtirs, ens donen testimoniatge de com l'Evangeli ens fa partíceps de la vida de Déu, i ho fan per atracció i no per proselitisme”.
“En aquest any Sant de la Misericòrdia, que el fervor que consumia al beat Paolo Manna, del qui va sorgir la Pontifícia Unió Missional, segueixi avui fent crèixer, apassionar, repensar i reformar el servei que aquesta Obra està cridada a oferir a tota l'Església. La vostra Unió no ha de ser la mateixa el proper any que aquest any: ha de canviar en aquesta direcció, ha de convertir-se amb aquesta passió missionera. Mentre agraeixo al Senyor els seus cent anys, espero que la passió per Déu i per la missió de l'Església porti també a la Pontifica Unió Missional a repensar-se en la docilidad a l'Esperit Sant, a la vista d'una reforma adequada de les seves maneres d'actuar – adequada reforma, és a dir conversió i reforma – i d'una autèntica renovació pel bé de la formació permanent a la missió de totes les Esglésies. A la Mare de Déu, Reina de les Missions, als sants Pere i Pau a sant Guido María Conforti i al beat Paolo Manna confiem amb gratitud el vostre servei. 
Us beneeixo de cor i us demano per favor que pregueu per mi, perquè no em llisqui en la ‘beata quiete’; perquè també jo senti fervor missioner per a seguir endavant”.

OMPRESS-ROMA (6-06-16)