• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 14 de septiembre de 2016

El Papa demana als bisbes missioners que "surtin a l'encontre dels allunyats"

Francesc ha rebut aquest divendres al Vaticà un centenar de bisbes que viuen en territoris de missió.

"I els ha demanat directament que siguin propers, que surtin "a l’encontre de les ovelles que encara no pertanyen al ramat de Crist".

El Papa demana als bisbes missioners que "surtin a l'encontre dels allunyats" i diu que "murmurar és el terrorisme de la llengua"

Els prelats han participat en l’audiència, coincidint amb la seva participació, aquests dies a Roma, en el Seminari d'Estudi dedicat a prelats nomenats recentment, organitzat per la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles. En el seu discurs, el Pontífex els ha recordat que, dins aquest Any Sant de la Misericòrdia, "tots tenim necessitat de la gràcia de Crist per ser compassius com el Pare", i els ha assegurat que "cada bisbe experimenta en primera persona aquesta realitat i està cridat a manifestar amb la vida i el ministeri episcopal la paternitat de Déu".

Francesc, a més de recordar la diversitat dels territoris de missió, ha destacat que els bisbes són enviats a tenir cura del ramat, a la recerca de les ovelles "especialment aquelles allunyades o perdudes". El Pontífex ha alertat contra els enfrontaments. "Les divisions són l'arma que el dimoni té més a l'abast per destruir l'Església des de dintre. Té dues armes, però la principal és la divisió i l'altra són els diners. El dimoni entra per les butxaques i destrueix amb la llengua, amb les murmuracions que divideixen", ha explicat.

El Sant Pare ha afegit que "correspon al bisbe la tasca d'encoratjar, acompanyar i estimular tots els intents i esforços que ja es realitzen per mantenir viva esperança i fe". El Papa ha tornat a condemnar, a més, qualsevol forma de murmuració, fins al punt d'assegurar que "el costum de parlar malament dels altres és terrorisme", i que "el murmurador és un terrorista que tira la bomba, la murmuració, per destruir". A partir d'aquesta afirmació, Francesc ha demanat als bisbes que "lluitin contra les divisions".

D’altra banda, Francesc ha animat els bisbes d’aquests territoris de missió a vetllar per una bona formació dels futurs sacerdots, "sense deixar d'acompanyar-los, també després de l'ordenació, a partir del seu exemple concret i tangible i amb activitats i proximitat personal". En la mateixa línia, el Sant Pare ha destacat que "tots els preveres han de notar aquesta proximitat del seu bisbe, per exemple amb una trucada telefònica o una carta de resposta ràpida, si pot ser el mateix dia en què es demana". Finalment, el Sant Pare ha fet una crida als bisbes perquè guareixin els preveres, els seminaristes i tot el poble de les ferides que compliquen el seu camí. 

En aquest seminari d’estudi organitzat per la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles hi participen fins dissabte de la setmana vinent gairebé un centenar de bisbes nomenats pel Sant Pare els últims dos anys. Arriben des de joves esglésies situades en territoris considerats de missió. 43 prelats provenen de l’Àfrica, 36 de l’Àsia, 13 d’Amèrica i 4 d’Oceania. En la seva intervenció prèvia a la del Papa, el prefecte de la Congregació, el cardenal Fernando Filoni, ha destacat "les condicions de màxima complexitat en què es troben aquests missioners, cosa que fa especialment necessari ara un testimoni de fe exemplar".
Notícia publicada per:
Catalunya Cristiana, 12 setembre 16