• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 19 de octubre de 2016

Salí de mi tierra Cambrils hacía Dakar

Testimonio de Cristí Savall, hermano de la comunidad de Taizé en Dakar

"Quien busca encuentra" y encontramos moviéndonos, saliendo de casa. En los 23 años de hermano de Taizé en misión, ¿qué he encontrado? Compartiendo con los musulmanes y con los "pequeños" amados de Cristo el combate del día a día, buscando renovar siempre el entendimiento y la confianza, y a su vez dejando que el Señor acoja nuestros cantos, he encontrado el crecimiento de la pequeña esperanza.
Y hoy, mirando hacia atrás, y dándome cuenta de la confianza transparente que desde el primer momento las familias de nuestro alrededor, los ancianos que ya viven en Dios y que se sentaban a la sombra de nuestros tres árboles, nos dieron, …esto hace crecer raíces! Y porqué hay raíces, nuestra fraternidad de Taizé bien enraizada, es una fraternidad en movimiento. Por esto, qué alegría sentir cansancio. Cansancio del hacer, del rehacer, del hacer revivir,…En el hacer que hace revivir está la alegría!
Sí, compromiso de más de 23años en Grand Yoff, y también esperanza. Quizá no entenderemos jamás las pobrezas, pero sí entendemos la esperanza.
Buscar, salir, caminar mucho, enraizarse, hacer revivir… esperar!
Y aun cansados, cantar la alegría de dar la vida en el gota a gota de la fidelidad.
Cristí Savall, hermano de Taizé en Misión en Dakar.
27-11-2015

---------------------------------------
“Qui cerca troba” i trobem movent-nos, sortint de casa. En els 23 anys de germà de Taizé en missió, què he trobat? Compartint amb els musulmans i amb els “petits” estimats del Crist el combat del dia a dia, cercant de renovar sempre l’entesa i la confiança, tot deixant que el Senyor aculli els nostres cants, he trobat el creixement de la petita esperança.
I avui, mirant enrere, en adonar-me de la confiança transparent que des del primer moment les famílies que ens envolten, els ancians que ja viuen en Déu i que seien a l’ombra dels nostres tres arbres, ens varen donar, ...això fa créixer arrels! I perquè hi ha arrels, la nostra fraternitat de Taizé ben arrelada, és una fraternitat en moviment. Per això quina joia de sentir cansament. Cansament del fer, del refer, del fer reviure, …En el fer que fa reviure hi ha joia!
Sí, compromís de més de 23 anys a Grand Yoff, i també esperança. Pot ser no comprendrem mai les pobreses, però sí que comprenem l’esperança.
Cercar, sortir, caminar molt, arrelar-se, fer reviure...esperar!
I fins i tot cansat, cantar la joia de donar la vida en el gota a gota de la fidelitat.
Cristí Savall, germà de Taizé en Missió a Dakar.
27-11-2015