• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

martes, 25 de octubre de 2016

Segueix-me

Concurs de Christmas Nadalencs

Connectant amb la Jornada Mundial de les Missions “Surt de la teva terra” - DOMUND. Infància Missionera, Jornada que celebrarem al mes de gener, diumenge 22, ens proposa seguir a Jesús amb el lema Segueix-me!

L’Obra Pontifícia de la Infància Missionera és una institució de l'Església universal per promoure l'ajuda recíproca entre tots els nens del món. Va néixer l'any 1843 per iniciativa del bisbe francès Forbin-Janson que va animar els nens de la seva diòcesi a col·laborar amb els nens de la Xina. A Espanya, aquesta institució es va crear el 1852.

“Els nens ajuden els nens” carisma de Infància Missionera, ens ajuda a formar els infants en la universalitat de la missió i en la necessitat de iniciar-los en valors com la generositat i la solidaritat.

Aquest és el principal motiu per convidar, des de la delegació Diocesana de Missions i en conjunció amb Obres Missionals Pontificies, als nostres nens i nenes a participar al Concurs de CHRISTMAS NADALENCS. El concurs consisteix en el disseny d'una targeta amb motiu del naixement del nen Jesús (pessebre). Es premiarà l'originalitat i la bellesa de la mateixa, el dibuix és el mitjà d'expressió preferit pels nens perquè constitueix un llenguatge universal i comprensible per a tothom que recollirà la visió dels nens sobre el Nadal.

Podran presentar la seva Nadala nens i nenes entre 8 i 12 anys. El Tema dels christmas serà el Nadal. Es tindrà en compte també el lema de la Jornada d'Infància Missionera "Segueix-me".
Cada Participant només podrà presentar una nadala. El Dibuix es realitzarà en una cartolina blanca, mida quartilla evitant els relleus perquè sigui més fàcil editar les premiades.
Podran utilitzar els materials de pintura o dibuix que prefereixi el nen participant (llapis de colors, ceres, aquarel·les, temperes, etc.). En Les targetes nadalenques (nadala) es farà constar nom del participant, edat, i centre escolar, parròquia o associació en què participa.
Els Christmas s'han de presentar a la Delegació de Missions, fins al dia 20 de novembre. 
Tots els christmas que es presentin al Concurs diocesà seran exposats en el Museu Bíblic de Tarragona, durant tot el mes de desembre, s’oferirà visites guiades a les escoles del 1 al 20 de desembre.
Aquí teniu les: Bases del concurs
ELS NENS, PROTAGONISTES

La jornada de la Infància Missionera se celebra tots els anys el quart diumenge de gener. La preparació de la jornada s'inicia amb l'Advent missioner i amb la presència dels nens com Sembradors d'estrelles abans del Nadal.

Els primers col·laboradors de la Infància Missionera són els nens que ofereixen generosament els seus donatius a aquells que viuen en els territoris de missió. I, juntament amb ells, també ho fan els seus pares i familiars, educadors o tutors, i tots els que es solidaritzen amb els més petits.

L'Obra Pontifícia de la Infància Missionera desplega nombroses activitats, per exemple, la promoció, creació i sosteniment de centres per a la distribució d'aliments. L'atenció als infants internats en hospitals, les cases d'acollida als nens abandonats o les escoles infantils, constitueixen altres camp d'actuació de l'Obra Pontifícia de la Infància Missionera.

Amb la convocatòria d'aquest Concurs de NADALES infantils es contribueix a la tasca solidària i social d'aquesta institució, coincidint amb aquestes jornades pròximes al Nadal, propícies a aquestes mostres d'ajuda i atenció als més necessitats, en aquest cas, als nens que viuen en territoris de missió. I són precisament els mateixos nens els que s'ajuden entre si.