• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

jueves, 9 de febrero de 2017

“Salut per a tu i per a casa teva (1 Sl, 25.6)”

Lourdes,  25 anys de la Jornada Mundial del Malalt

La primera aparició a Lourdes de la Verge a la nena Bernadette Soubirous va tenir lloc l' 11 de febrer de 1854. Aquesta data és avui, en tota l'Església, la memòria litúrgica de la Verge de Lourdes i també, des de 1993, la Jornada Mundial del Malalt.
Aquest 11 de febrer de 2017, en complir-se els 25 anys de la Primera Jornada Mundial, Lourdes serà la referència obligada d'aquesta celebració. Serà una oportunitat per reflexionar sobre les "preferències" de la Mare de Déu.
Bernadette estava condemnada al fracàs per la malaltia, per la pobresa i per la impossibilitat d'anar a escola. Als 14 anys, en la perifèria de Lourdes, era una marginada. Hagúes pogut desaparèixer del poble sense que ningú es preocupés...
Però la Verge la va mirar... Una jove "tan jove i tan petita como jo", va dir després Bernadette. La Verge se li sembla molt. Igual que ella, era insignificant als ulls dels homes, però Déu també la va mirar. 

Aquest 11 de febrer per tant celebrem la Jornada Mundial del Malalt i volem celebrar-ho en comunió en tota l'Església i en comunió en tots el malalts.
Us recordem també les publicacions missioneres que des d'OMP i des de la propia delegació es publiquen relacionasdes amb la pastoral de la salut:

Compartim amb tots vosaltres les paraules del bisbe Mons. Jesús Fernández que com a responsable a la C.E.E. de la pastoral de la salut ha adreçat als fidels en motiu d'aquesta jornada:

“Salut per a tu i per a casa teva (1 Sl, 25.6)”
És encoratjador comprovar que en tot el món neixen noves iniciatives per a promoure justícia ambiental amb un interès de crear un compromís i sent responsables de tot el que ens pertoca com a individus formants d’aquesta societat. Hem d’estar units en demostrar misericòrdia en el que a tots ens és comú: la terra. I valorar plenament el món en el que vivim com a lloc per a compartir i fer-ne un bé comú.
Ens hem volgut unir a aquest gran moviment de “sanació universal” i ens ha semblat oportú dedicar la campanya de la Pastoral de la Salut 2017 al tema; Pastoral de la Salut i Ecologia Integral, que té com a lema; Salut per a tu i per a casa teva. (1 Sl. 25. 6)
El Papa Francesc, en l’encíclica “Lloat Sigueu”, ens porta a pensar en les conseqüències negatives per a la salut de les persones, provocades pel maltractem de l’ésser humà al medi ambient.
Des d’aquesta relació entre tots els éssers vius i aquests amb el medi ambient, tenint en compte el fet de procedir tots del mateix Creador i de la consideració de tot el creat com a un do, sorgeix la responsabilitat de tenir cura de tota la terra i les persones que son creades a imatge i semblança de Déu, deixant-nos a nosaltres administradors de tot el creat.
Les paraules del Papa Francesc, sumades a l’evolució del concepte salut i de la pròpia Teologia de la salut, ens demana una renovació d’aquesta Pastoral que, superant el adoloriment, es plantegi en positiu la prevenció de la malaltia i la promoció d’una vida digna, amb necessitats.
Hem de ser molt més actius i globals en la nostra manera de treballar i de presentar-nos davant del món, un món que espera la nostra mediació salvadora, partint d’un concepte integral d’allò que la salut, la salvació, la Pastoral, la bioètica i l’ecologia significa.
Tant de bo entre tots ho puguem assolir.
Extret de les paraules del Bisbe responsable de la P. De la Salut en la C.E.E.
Mons. Jesús Fernàndez.