viernes, 17 de febrero de 2017

“Una cosa et falta….” (Mc 10, 21)

XIV Trobada missionera de joves, a L'Escorial (Madrid), 21-23 abril 2017

El Papa Francesc avisava als joves a la Trobada de Cracovia el passat 30 de juliol de 2016 del perill de la paràlisi que porta a ser “joves de sofà”, a buscar la felicitat en la comoditat i l'immobilisme. Davant d'aquesta realitat tan estesa, el Papa els proposava l'exemple de Zaqueu, que va deixar la seva forma còmoda de pensar i de viure per seguir a Jesús en el seu amor i servei als pobres.
En aquesta edició de la Trobada missionera de joves es vol seguir aprofundint en aquesta dinàmica i en la seva aplicació al compromís missioner dels joves. 

Per a això desde Obres Missionals Pontifícies s'ha preparat un programa sobre la base de tres passos a desenvolupar durant tot durant la Trobada: reflexió, trobada i missió. 
Així, el dissabte al matí es dedica a l'oració del text bíblic del lema -la trobada de Jesús amb el jove ric- i a la reflexió sobre la pregunta “qui sóc jo?”, perquè els joves puguin entrar dins de si mateixos i descobrir-se tal com són a la llum de l'Evangeli. La tarda es centra en la trobada amb Jesús: que els joves, una vegada s'han descobert a si mateixos i s'han trobat amb la seva realitat, arribin a una trobada personal amb Jesucrist, com va succeir al jove ric, i puguin escoltar la resposta de Jesús: “Ets bo, però encara et falta una cosa”. Finalment, el diumenge es dedica a la missió; prenent peu en l'homilia del Papa Francesc als joves a Croàcia en la Missa de Clausura de la JMJ a Croàcia, en la qual comenta les tres temptacions que té Zaqueu i que estan impedint la trobada amb Jesús. Es vol donar resposta a aquestes les temptacions paralitzants amb el testimoniatge de tres missioners. Finalment, corona tota la trobada la celebració de l'Eucaristia final.


Per saber més: 
           
Inscripcions:
  •             Inscriu-te a la Delegació de Missions de la teva diòcesi: missions@arqtgn.cat
  •             Per rebre més informació pots enviar un mail a la delegació: missions@arqtgn.cat
  •             Descarrega la inscripció: Inscripción encuentro 2017 

           
Dates i seu:
  •            Día 21 (20 hores) al día 23 (15 hores) d'abril de 2017


Lloc: 
Casa de Ejercicios San José
Avda. Reyes Católicos, 12
28280 El Escorial (Madrid)
918 900 200