• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 17 de septiembre de 2018

2017: L'any de ser valents

Memòria d'activitats missioneres a Tarragona -  2017

Les paraules del Excm. Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, són l'apertura de la nostra memòria del 2017 que presentem. 

Sigues valent, DOMUND, Tarragona missionera, 2017
"Benvolguts tots en el Senyor,
Quan em van nomenar Arquebisbe de Tarragona, ara fa catorze anys, vaig veure clar que el Senyor em cridava a una nova missió, més difícil i amb molta més responsabilitat: la de ser pastor d’un ramat molt gran i successor d’aquells que van rebre en primer lloc i directament de llavis del Senyor l’encàrrec d’anunciar l’Evangeli.

L’actualitat d’aquella crida del Senyor no ha minvat, ni molt menys, tot i que avui el cristianisme està escampat per tot el món i tenim a les nostres mans eines potentíssimes que ens permeten difondre ràpidament qualsevol missatge per tot el món gràcies a Internet i a altres tecnologies. Però, paral·lelament, potser mai tant com avui és necessària una nova evangelització, perquè la nostra societat s’ha tornat insensible al missatge de Jesucrist, fins al punt que molts viuen enmig d’una veritable ignorància i indiferència envers els valors fonamentals que han forjat les nostres cultures i afaiçonat les nostres societats modernes.
Tarragona Missionera, DOMUND, 2017, missions
El Sant Pare, en ocasió de l’assemblea general de les Obres Missionals Pontifícies esdevinguda el mes de juny de 2017, va adreçar un missatge molt interessant als delegats que hi eren reunits i els anunciava la celebració d’un mes extraordinari d’oració i reflexió sobre la missio ad gentes, que tindrà lloc durant el mes d’octubre de 2019, data que coincideix amb el centenari de la carta apostòlica Maximum illud del papa Benet XV, un dels grans textos de referència sobre la missió, on se’ns recorda com n’és, de necessària, per a l’eficàcia de l’apostolat, la santedat de vida.

Sobre aquest aspecte el papa Francesc ens acaba de regalar una nova exhortació apostòlica que porta per títol Alegreu-vos-en i celebreu-ho, en la qual ens insisteix que tots —i quan dic tots vull dir tothom— estem cridats a la santedat, a ser sants, és a dir, a viure els misteris de la vida de Crist i reproduir en la pròpia existència els diferents aspectes de la vida de Jesús. És permetre a l’Esperit Sant que forgi en tu aquest misteri personal que reflecteixi Jesucrist en el món d’avui. Són paraules del papa Francesc en la seva exhortació, la qual us recomano vivament que llegiu. Serà un bon text per a reflexionar durant les vacances.

El Senyor ens crida, constantment, cada dia. Cal, amb urgència, prendre consciència que per poder escoltar la seva veu i conèixer la seva voluntat és imprescindible la conversió del cor i una filial actitud d’escolta de la seva Paraula. Qualsevol esforç que no vagi adreçat en aquesta direcció és inútil perquè allò que fa creïble l’anunci de l’evangeli és el testimoniatge d’una vida coherent amb allò que hom predica. ¿No serà la nostra pròpia incoherència com a membres de l’Església, tant dels pastors com dels fidels, la que provoca tanta indiferència religiosa com hi ha al voltant nostre?

Sigues valent la missió t'espera, Sé valiente la misión te espera, DOMUND, omp
El lema d’enguany ens demana ser valents perquè la missió ens espera. Déu ens crida tots a aquesta missió, de la mateixa manera que ens crida tots a la santedat, són dues cares de la mateixa moneda. Girem el nostre esguard envers el Senyor i escoltem la seva veu. 
Gràcies a la Delegació diocesana de missions per la seva tasca incansable al servei de la cooperació amb les Esglésies i a tots els voluntaris que hi col·laboren.
Rebeu tots, amb tot el meu afecte, la meva benedicció."
† Jaume Pujol Balcells
Arquebisbe metropolità de Tarragona i primat
Tarragona, juny de 2018