• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

viernes, 7 de diciembre de 2018

Sembradors d'estels, sembradors d'esperança missionera

SEMBRADORS D'ESTELS A TARRAGONA

Uns dies abans que arribi el Nadal, els nens d'Infància Missionera tenen una missió preciosa: omplir d'estrelles els carrers i ciutats dels nostres pobles i ciutats, oferir un somriure als transeünts i desitjar-los de cor un Feliç Nadal, en nom de tots els missioners.

Vols saber com ho fem?

Tarragona, Lestonnac, Infància missionera, Nadal, missioners
Per què neix Sembradores d’Estels fa més de 40 anys?

En primer lloc volíem ensenyar a la gent, i ensenyar-nos a nosaltres, que en aquesta vida val la pena donar una mica a canvi de res. No volíem sortir al carrer a guanyar-nos la propina de ningú -i cal recordar aquí el costum de demanar quan el Nadal s'apropa-; sortíem a dir a la gent que ens alegrava poder regalar-los aquest do petit i brillant que era la nostra estrella. Els missioners són així no? Són gent que dona tot sense tenir en compte el que rebrà. Doncs nosaltres com ells.

L'altra raó era també molt missionera: si en el DOMUND havíem sortit als carrers per demanar als vianants la seva ajuda per a les missions, per Nadal sortíem per agrair en nom dels missioners l'aportació que llavors els van lliurar. 

Els començaments van ser formidables

Llavors es donava molta menys propaganda als carrers i hi havia bastants recaptacions diverses per a obres de tipus assistencial. Qualsevol que ens veia avançar pensava, no sense raó, que li anàvem a demanar diners, que li anàvem a "saquejar".

Sembradors d'estels, Nadal, missioners, Infància missionera
I avui?

Doncs avui segueix tot això amb la riquesa afegida de l'experiència. Avui resulta que reben les nostres estrelles persones que les van repartir quan eren més joves. Avui aquest repartiment el coneixen molts i no se n'ha d'explicar tant. 

I falta alguna cosa?

Falta que es vagin animant cada dia més nens i nenes, i més joves, que anunciïn als carrers el sentit bonic del Nadal.
I falta dir-vos que és una alegria immensa veure-us als carrers portar, com a nous missioners, la notícia de la presència de Jesús entre nosaltres.

Sentit missioner
Sortir pels carrers a ser "Sembradors d'Estels" és una activitat plena d'alegria i gratuïtat. Experimentar la tendresa que Déu sent per nosaltres, tan palpable en el naixement de Jesús, ens mou a transmetre als altres aquest missatge d'amor, amb el desig de construir entre tots un món on regni la pau.
Ser "Sembradors d'Estels" és molt més que una forma bonica de passar una bona estona junts. Per això, és fonamental una preparació que ajudi els nens a comprendre i a transmetre el significat del que faran: convertir-se en petits missioners que comparteixen la bona notícia de Jesús i feliciten el Nadal en nom d'aquests missioners, homes i dones, que anuncien l'Evangeli en països llunyans.

Sembradors d'estels, Infància missionera, Nadal, missioners
JESUS NEIX PER A TU!
Aquest és el lema que estan treballant alumnes de 5è i 6è de les escoles de Tarragona que participen en l’acció SEMBRADORS DE ESTELS.
Dijous 13, a l’Església de sant Antoni de Pàdua, el col·legi de Lestonnac-L’Ensenyança són els amfitrions dels alumnes de les escoles de Tarragona, nens i nenes com ells venen il·lusionats a sentir-se petits missioners tota una tarda!
Enric Marquez, professor de 6è de primària, acompanyat de 3 alumnes ens expliquen a la radio com han treballat l’activitat de SEMBRADORS D’ESTELS!

Entrevista del minut 00:13:54 al 00:22:27: