• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

jueves, 20 de mayo de 2021

Formació en la missió: un ventall de possibilitats

Les Obres Missionals Pontifícies presenten la més amplia oferta formativa

Universidad San Dámaso
S'ha presentat el programa formatiu de la Càtedra de Misionología de la Universitat Eclesiàstica Sant Dámaso de Madrid en l'Assemblea nacional de les Obres Missionals Pontifícies que ha tingut lloc aquest mes de maig, una aposta per la formació missionera. Precisament l'assemblea va començar amb la ponència en la qual es posava en relleu el carisma de les OMP i, en una altra, el President de les OMP va tractar sobre el camí que han de prendre avui dia. Una raó de ser permanent de les OMP és la formació missionera de tot el poble de Déu. Per a això les OMP disposen – entre altres – de l'instrument de la Càtedra de Misionología (https://www.sandamaso.es/curso-evangelizacion-misionera), el programa de la qual per a l'any que ve es va presentar als delegats diocesans de missions, reunits en aquesta assemblea.


Misiones
La gran novetat és el Curs de Preparació per a la Missió. Aquest curs ofereix la formació teològic-pastoral fonamental per a conèixer i viure la missió ad gentes. Conté els elements bàsics de la Teologia de la Missió que fonamenta la vida i activitat missionera; i proporciona la formació específica en àrees imprescindibles. Està dirigit a totes les persones que seran enviades en missió ad gentes, perquè rebin la formació necessària per a l'acompliment fidel del ministeri rebut. També per a aquells que havent tingut una experiència missionera volen aprofundir en els seus elements més significatius. A més és útil per a la formació permanent de missioners i missioneres que vulguin actualitzar la seva formació i, en general, per a fidels de qualsevol condició eclesial i voluntaris missioners o de ONGD que vulguin conèixer millor l'especificitat de la missió universal de l'Església. S'imparteix al llarg d'un curs acadèmic, de dimarts a dijous en horari de tarda a partir de les 18:00h. La metodologia és dinàmica i atractiva combinant la classe magistral amb diverses activitats. La modalitat és mixta presencial-virtual.


misiones
A més, es va insistir en la importància que té el Curs Evangelització Missionera, que és el més antic, juntament amb la Jornada acadèmica de la Càtedra. Pel Curs Evangelització Missionera han passat ja molts laics, preveres, religioses, missioners i missioneres amb el desig de rebre una específica formació que els capaciti per al desenvolupament de la seva labor pastoral en clau missionera, com demana el Papa Francesc. Per això és important per a les persones que, d'una manera o una altra, estan vinculades a les OMP, en les Delegacions, parròquies, grups missioners, etc. i es va insistir que s'ha de difondre més, aprofitant que pot ser cursat també de manera en línia. Una altra de les seves modalitats és el curs d'estiu, que enguany serà el 26 de juny.


Un tercer àmbit de formació és el títol d'Expert en Misionología, amb el qual es pretén atendre la creixent demanda que, tant en les diòcesis d'Espanya com d'Amèrica Llatina, s'està donant dels estudis missionològics. Va dirigit a batxillers eclesiàstics en Teologia o Ciències Religioses; o graduats universitaris que acreditin estudis teològics en algun Centre Superior d'Estudis. En canvi per al Diploma en Misionología no fa falta requisits previs. A tots dos es pot assistir de manera presencial i en línia.

 OMPRESS-MADRID (20-05-21)